Ruskaretki 2024

Aika: 6.-15.9.2024

Ivalojoen rantatöyräät ovat kullalla rikastetut ja rannat huokuvat historiaa. Jokena Ivalojoki on huikea kanjoni, jota nyt vuoden 2024 ruskaretkellä pääsee katselemaan. Otatko vaskoolin mukaan vai riittääkö rinkassasi painoa ilmankin – kultahan on painavaa… Uskomme, että retki tarjoaa rahassa mittaamattomia elämyksiä kaikille osallistujille, joten joko tänä vuonna olisi sinunkin vuorosi lähteä mukaan?

Perjantai-illan yöjuna lähtee klo 23.59 Tampereelta 6.9. ja paluujuna sunnuntaina 15.9. on klo 7.13 Tampereella. Linja-auto ajaa Kolarin rautatieasemalta (Kolari oli huomattavasti halvempi vaihtoehto) Sodankylän ja Kiilopään kautta Pahaojalle (pieni varaus tien kunnosta) ja Kutturaan, ja tarvittaessa myös Saariselälle. Paluukyydit bussilla vastaavasti lauantaina 14.9. Kevyemmän retken tekeville on hyvinä vaihtoehtoina alueen varaustupien käyttö, omat kulkemiset taksilla, ja/tai Kiilopään/Kakslauttasen/Saariselän mökkimajoitukset ja päiväretket.

Matkan hinta sisältää vain bussi- ja junamatkat (makuupaikat). Hinta on todennäköisesti noin 235 (-250) euroa, lopullinen omakustannehinta selviää, kun kaikki ovat ilmoittautuneet. VR:n hinnoittelu on hieman nostanut retken hintaa edellisvuosista. Ryhmien vetäjille (vähintään kolmen hengen ”avoin” vaellusryhmä) on luvassa porkkanana 30 eurolla alennettu hinta. Jos olisit kiinnostunut toimimaan uutena ryhmän vetäjänä, niin otathan ajoissa yhteyttä.

Sitova ilmoittautuminen alkaa 1.6. ja HUOM. päättyy jo 4.7. Ilmoittautuminen tapahtuu Taivaltajien nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Jälki-ilmoittautumisia ei retkelle voida ottaa muuta kuin peruutuspaikoille. Matka- ja maksuehdot löytyvät myös netistä. Ilmoittautuminen: Ruskavaellukseen ilmoittautuminen

Retken infopalaveri järjestetään torstaina 15.8. Kerhohuoneella klo 17:30. Infopalaverissa käydään ensin läpi ryhmien kokoonpano ja kaikille yhteiset asiat, ja sen jälkeen ryhmät voivat jäädä paikalle suunnittelemaan retkeään. Varsinkin ensimmäistä kertaa osallistuvien toivotaan tulevan paikan päälle. Vaellusryhmiin jako tehdään ennen infopalaveria. Mökkimajoitusryhmät muodostetaan omatoimisesti, mutta kiinnostuneita voi kysellä esimerkiksi retkeilyn sähköpostilistalla.

Ivalojoella lauantaiaamuun saakka retkeileville on varattu siviilikassien säilytys viikoksi sekä peseytymis- ja ruokailumahdollisuus Kiilopäällä retken jälkeen.

Voit tutustua Taivaltajien ruskaretken periaatteisiin ja mm. varusteluetteloon Taivaltajien nettisivuilta, retkeilyjaoston osioista. Sivut päivittyvät viimeistään infopalaveriin mennessä. Muista aloittaa retkitaitojen harjoittelu ja kunnon kohentaminen ajoissa, ja erityisesti laita vaelluskenkäsi pian liikkeelle. Pohjien liimaukset hapertuvat ajan myötä, ja se selviää yleensä ensimmäisten 10 kilometrin aikana käyttötauon jälkeen!

Tiedustelut: Johanna Välimäki, puh. 040-7525116, valimaki.johanna@gmail.com tai Ilkka Sillanpää, puh. 040-7267022, sillanpaa.ilkka@gmail.com


Lisätietoja Johanna Välimäki, valimaki.johanna(at)gmail.com tai 040-752 5116