Taivaltajien ruskavaellus 2022

TAIVALTAJIEN RUSKAVAELLUS 2022

MENOMATKA:

 • Juna lähtee Tampereelta perjantaina 9.9. klo 23.05 (IC 265)
 • Kokoontuminen asemahallissa, paikalla oltava klo 22.45 mennessä. Ryhmien vetäjät tarkistavat, että kaikki ryhmästä ovat saapuneet ja tiedottavat Johannalle. Junan makuupaikkatiedot jaetaan ryhmittäin sähköpostilla ennen matkaa ja mahdollisesti liput jaetaan asemalla tai Johanna näyttää ne kaikki konduktöörille.
 • Emme mielellään koronan takia käytä menomatkalla junan ravintolapalveluita, mutta jos aamukahvia pitää saada, niin se toki kannattaa käydä juomassa. Myöskin muu sosiaalinen elämä on hyvä rajoittaa juuri ennen retkeä niin, että tautitartunnan vaara minimoituu.
 • Juna saapuu Kemijärvelle lauantaina 10.9. klo 8.50, matka jatkuu Kemijärveltä Möllärin Liikenteen tilausbussilla reittiä Kemijärvi - Sallan tunturikeskus - Tuntsa. Rinkat lastataan bussiin ja matkustajat siirtyvät sinne myös. Ryhmäläiset istuvat mielellään lähekkäin.
 • Rinkat pakataan bussiin siten, että pisimmälle matkustavien rinkat laitetaan tavaratiloihin syvimmälle. Ryhmien vetäjät vastaavat tästä kuljettajan kanssa.
 • Ryhmien vetäjät tarkistavat aina ennen bussin lähtöä, että ryhmäläiset ovat kyydissä. Tarvittaessa järjestetään nimenhuudot.
 • Aamiainen nautitaan Sallatunturin Tuvilla noin klo 10 alkaen (aamupalan tarjoaminen loppuu klo 11). Aamupala sisältää leipää, runsaasti tuoreita hedelmiä, puuroa, muroja, levitteitä, tuoretta kahvia sekä vaihtelevan valikkoiman lämpimiä sekä kylmiä lisukkeita. Aamupala on 16€/henkilö. Johanna varmistaa, että gluteiiniton ja vegaaninen vaihtoehto ovat saatavilla, sekä muut erityistarpeet, jotka ilmoitetaan infopalaverissa tai heti sen jälkeen. Mikäli et osallistu aamupalaan, ilmoita siitä Johannalle viimeistään infopalaveria seuraavalla viikolla. 
 • Aamupalan jälkeen palataan bussiin, ja kierretään Sallatunturin alueella tarvittavissa paikoissa, mm. viedään Tuntsaan menevien siviilikassit Holiday Club Salla - kylpylähotelliin (tämän on Johanna sopinut etukäteen) sekä Sallaan jäävät ja heidän matkatavaransa haluttuihin paikkoihin.            

Bussimatka Ruska 2022 Kemijärvi Tuntsa
Menomatka                   Kesto     Kellonaika
Juna Kemijärvellä                          8:50
Lähtö Kemijärveltä                        9:10
Saapuminen Sallaan                     10:10
Aamupala Sallatunturin tuvat  1h
Lähtö aamupalalta                        11:10

Tuntsan poroerotus                  n. 14:00

 

Paluumatka alustavasti
Lähtö Tuntsan poroerotus           12:00

Sallan kylpylä                           n. 14:20 
Pesuaika noin 1,5h
Lähtö Sallan kylpylä                     15:55 (bussi lähtee, myöhästyneet kävelevät)
Lounas  1h Sallatunturin tuvat klo 16:00

Lähtö Sallatunturin tuvat            17:00                                                                          
Bussi saapuu Kemijärvelle          18:00 
Juna lähtee Kemijärveltä            19:15

                   

PALUUMATKA LAUANTAINA 17.9:

 • Bussi lähtee Tuntsan poroerotuksen tienoilta noin klo 12 ja tavoitteena on saapua Kemijärvelle viimeistään klo 18.
 • Mahdollinen sisämajoittuminen viimeiseksi yöksi vaelluksen jälkeen hoidetaan ryhmäkohtaisesti.
 • Lounastauko ja saunatauko pidetään Sallassa, jotta myös Tuntsan erämaa-alueella vaelluksen tekevät tai muuten vasta lauantaina maastosta saapuvat pääsevät peseytymään. 
 • Kylpylän käyttö ja siviilikassien säilytys maksaa yhteensä 12 euroa per henkilö (Johanna on sopinut sen etukäteen, ja hinta maksetaan palatessa 17.9.).
 • Yhteinen ruokailu Sallatunturin Tuvilla klo 16

  Runsas salaattipöytä

  Possun kassler punaviinikastikkeessa (Gluteeniton, laktoositon)

  Lohta Bearnaisekastikkeella (Gluteeniton, laktoositon)

  Perunamuusia (Gluteeniton, laktoositon)

  Porkkanakakkua (Gluteeniton, laktoositon)

  Hedelmäsalaattia (Gluteeniton, maidoton)

  Kasvisvaihtoehdon saa erikseen keittiöltä.

  Lisäksi leivät, levitteet ja juomat.

  Hinta 29,50€ /henkilö 

 • Jos et osallistu ruokailuun, ilmoita siitä Johannalle viimeistään infopalaveria seuraavalla viikolla.
 • Juna IC274 lähtee Kemijärveltä klo 19.15 , Tampereella se on sunnuntaina 18.9. klo 5.35. 

MATKAN KUSTANNUKSET:

 • Matkan tarkka hinta on noin 166-168 euroa (tarkentuu heti infopalaverin jälkeen). Junaliput ovat alennettuja ja tingattuja ryhmälippuja, eikä eläkeläisalennuksia erikseen meille tänäkään vuonna luvattu. 
 • Vähintään kolmen hengen vaellusryhmien vetäjät sekä Johanna saavat kuitenkin karttarahana hyvityksen 30 euroa, kuitteja ei tarvita.
 • Ennakkomaksu 80 euroa huomioidaan loppumaksussa.
 • Loppumaksun tiedot jaetaan sähköpostilla. Maksuaikaa on 1 viikko matkan päättymisestä (VR:n liput on maksettu etukäteen ja bussifirman lasku tulee heti matkan jälkeisellä viikolla ja sillä on maksuaikaa 1-2 viikkoa).
 • Aamiainen menomatkalla, kassin säilytys plus kylpylän käyttö sekä paluumatkan ruokailu maksetaan itse, ellei muusta sovita.

MUUTA:

 • Suosittelemme oman matkavakuutuksen ottamista (Suomen Ladun matkavakuutuksen korvaukset ovat aika huonot)! Lisäksi omasta vakuutuksesta voit saada korvausta, jos sairastut ja matka peruuntuu osaltasi.
 • Peruutusehdot: jos peruutus tapahtuu perjantain 12.8 klo 6:00 jälkeen, osanottajan on maksettava koko matkan hinta, ellei matkalle saada toista matkustajaa tilalle. Mahdollinen peruutus tulee tehdä Johanna Välimäen sähköpostiin tai puhelimeen ja varmistaa, että saa siitä kuittauksen.
 • Ryhmät suunnittelevat itsenäisesti omat retkensä sekä varaavat mahdollisen sisämajoituksen. Bussi vie tarvittaessa siviilikassit ryhmänvetäjien ennalta sovittuihin paikkoihin (jos ne sijaitsevat ajoreitin varrella tai sen välittömässä läheisyydessä). Kassit on varustettava selkeillä yhteystietolapuilla, joissa on mainittu oma nimi, puhelinnumero ja säilytyspaikka.
 • Ruskavaelluksen ja muiden vuoden retkikuvien yhteinen kuvailta pidetään kerholla torstaina 17.11 klo xx.xx.

 

YHTEYSHENKILÖT:

Johanna Välimäki, 040-7525116, valimaki.johanna@gmail.com

Ilkka Sillanpää, 040-7267022, Sillanpaa.Ilkka@gmail.com