Utön retkelle ilmottautuminen

Retki Utön saarelle 3-5.11. 2023

 

Täytä lomakkeen tiedot ja lopuksi paina "Lähetä" painiketta.

Huom. Ilmoittautuminen per osallistuja. Saat ilmoittautumisestasi heti sähköpostia ja ellei sitä tule, ota yhteyttä Johannaan. Huomaa myös, että Johanna ei ole tavoitettavissa 10-18.6. Ivalojoen retken takia.

Huom. Retki tuli täyteen 6.6. klo 10. Siitä seuraavilla muutamilla ilmoittautujilla on vielä mahdollisuuksia päästä reissuun, jos saamme hotellihuoneet soviteltua. Mutta 8.6. varapaikoilla on jo 6 henkilöä.

Alustava ohjelma ja Tapahtumat-lehden ilmoitus matkaehtoineen löytyvät sivun alareunasta.

Retki on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle lähettämällä sähköpostia Johannalle.

 

 

Ohjelma (täydentyy ja tarkentuu ajan myötä):

Perjantai

Tilausajokuljetus lähtee Tampereelta Vanhan kirkon edestä klo xx (Puolen päivän aikoihin). Olethan ajoissa paikalla!

Matkalla Pärnäisiin pidetään kahvitauko.

Yhteysaluksen lähtö Pärnäinen n. 18.15. Matka yhteysaluksella kestää noin viisi tuntia. Alus poikkeaa Nötön, Aspön ja Jurmon satamissa tarpeen mukaan. Yhteysaluksella on kahvila-ravintola.

Perillä Utössä olemme noin klo 23.15. 

Lauantai

Aamiainen klo 8-10

Opastettu kävelykierros saarella noin klo 10 alkaen (2h)

Näemme kalastuskilpailun lähdön kylän laiturilta klo 10, jonka jälkeen opaskierrokselle lähtö tapahtuu samasta paikasta.

Hanna's Horisont kahvila ja matkamuistomyymälä on auki klo 15.45 asti. Hotellin lounas (ei sisälly matkan hintaan) klo 12-14. Myös kauppa on lyhyen aikaa auki.

Saaristolaisillallinen (lisämaksusta) klo xx: kylmät ja lämpimät liha,- kala,- ja kasvisruoat + jälkiruoka ja kahvi. Saaristolaispöydän kasvisosuus voidaan toteuttaa vegaanisena kuten myös jälkiruoka. Pääosin kaikki ruoka-annokset ovat gluteenittomina ja laktoosittomina.

Sunnuntai

Aamiainen klo 8-10

Vapaata tutustumista saareen

Yhteysalus lähtee klo n. 12.30.

Yhteysalus saapuu Pärnäisiin noin klo 17.30

Bussikuljetuksemme lähtee Pärnäisistä ja kulkee takaisin Tampereelle, missä olemme myöhään sunnuntai-iltana. 

Lisätietoja

Meille on varattuna 1 x 4 hengen huone sekä 1 x 3 hengen huone. Muut huoneet ovat kahden hengen huoneita. Kaikkia huonetoiveita ei välttämättä pystytä täyttämään, ja ilmoittautuminen on sitova vaikkei huonetoive täyttyisikään.

Jokainen matkalle lähtijä täyttää ilmoittautumislomakkeen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumiset ovat sitovia. Ethän ilmoittaudu ellei sinulla ole vakaata aikomusta osallistua retkelle.

Tommilla ja Johannalla on mukana kevyt ensiapuvarustus.

Tapahtumat-lehdessä ollut ilmoitus

Taivaltajat tekevät myöhäissyksyn retken Utön saarelle pyhäinpäiväviikonloppuna 2023. Bussikuljetus retkelle lähtee Tampereelta perjantaina heti puolenpäivän jälkeen. Nauvon Pärnäisista kuljemme yhteysaluksella viitisen tuntia Utön saarelle, minne saavumme iltayhdentoista jälkeen. Utössä meitä odottaa Utö Havshotel kahden hengen huoneineen. Takaisin Tampereella olemme myöhään sunnuntai-iltana.

Matkan hinta on omakustannehinta, joka sisältää bussimatkat ja majoituksen aamiaisen kera sekä opastetun kahden tunnin pituisen kävelykierroksen saarella. Hinta selviää, kun osallistujamäärä on selvillä. Arviona on, että matkan hinnaksi tulee kahden hengen hotellihuoneessa n. 220 euroa, matkustajakodin puolella kahden hengen huoneessa parikymppiä vähemmän per henkilö.  Lisäksi halukkaille varataan n. 38 euron saaristolaisillallinen hotellista lauantai-iltana.

Utössä kävelykierros sisältää tutustumisen majakkaan ja majakkakirkkoon. Hannas Horisont kahvila ja matkamuistomyymälä ovat auki lauantaina, ja hotellista saa ostaa lounasta.  Myös kauppa on lyhyen aikaa auki. Omatoimisesti Utössä voi tutustua rantakallioihin ja kylänraittiin, hautausmaahan ja rantaniittyihin. Yleensä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Utössä on myös järjestetty perinteinen kalastuskilpailu oheistapahtumineen.

Varusteiksi tarvitset ainakin seuraavat: Sään mukainen pukeutuminen. Varaudu hyvin kylmään, tuuleen ja sateeseen. Halutessasi kiikarit. Matkapahoinvointitabletit ja muut henkilökohtaiset lääkkeet. Palaamme varusteisiin ja tarkempiin aikatauluihin syksyn aikana. Emme ole matkatoimisto, järjestämme retken ilman varsinaisia palkkioita, emmekä päivystä retkellä oppaina. Emme ole henkilökohtaisesti käyneet aikaisemmin Utön saarella, mutta uskomme silti, että retkestä tulee hieno matkailu-, luonto- ja kulttuurikokemus mukavassa porukassa.

Retkelle ilmoittaudutaan Taivaltajien nettisivuilla, ilmoittautuminen alkaa kesäkuun alussa. Ilmoittautuminen on sitova ja se sulkeutuu paikkojen täyttyessä tai viimeistään 25.9, jolloin kaikki ilmoittautuneet ovat velvoitettuja maksamaan matkan hinnan. Matkan hinta ilmoitetaan 3.10. sähköpostilla ja se tulee maksaa viimeistään 10.10. Pyrimme parhaamme mukaan tarkentamaan matkan hintatietoja jo ilmoittautumisten edetessä. Jaamme huonekaverit niille, jotka eivät sitä ole ilmoittautumisten yhteydessä ilmoittaneet. Matka ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

Suosittelemme oman matkavakuutuksen ottamista, jolloin esim. sairastapauksessa matkavakuutus voi ehdoista riippuen korvata osallistujalle matkan hinnan. Yhdistyksemme Tampereen Taivaltajat ry on matkanjärjestäjänä ja matka järjestetään siten, että se ei kuulu matkapakettilain piiriin. Jos matka peruuntuu järjestäjän taholta ylitsepääsemättömien esteiden takia, matkan hinnasta palautetaan ilmoittautuneille se osuus, joka ei ole jo kulunut matkan järjestämiseen. Jos osallistuja itse peruuttaa osallistumisensa matkan maksamisen jälkeen, maksuista voidaan neuvotella vain siinä tapauksessa, että tilalle on saatavilla toinen matkustaja.

Matka on yhdistyksemme jäsenille tarkoitettu ainutlaatuinen tilaisuus tutustua karun kauniiseen saaristoluontoon ja loppusyksyn valoon ulkosaaristossa. Matkalla on reilusti aikaa seurustella ja katsella maisemia.

Tiedustelut: Johanna Välimäki, puh. 040-7525116, valimaki.johanna@gmail.com tai Tommi Säleniemi, puh. 040-5107567, tommi.saleniemi@mosse.fi