Talvipäivänseisauksen pimeä retki

Aika: 21.12.2022
Paikka: Höytämöjärvi, Lempäälä

On jälleen tullut aika hellittää hetkeksi arki- ja joulukiireistä vuoden lyhimmän päivän kunniaksi, ja lähteä nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja pimeydestä Höytämöjärven ympäristöön. Kierrämme Höytämöjärven lähinnä teitä ja Birgitanpolun viitoituksia pitkin, mutta matkalla on myös pienempää ja vaativampaa polkua, joten luotettavat jalkineet sekä otsa- ja taskulamput ovat välttämättömät, kävelysauvat ja nastakengät/liukuesteet vahvasti suositeltavat.

Kokoontumispaikkamme Höytämössä on Paunun uimarannan parkkipaikka (Pauniementie 1), johon pääsee kätevästi myös kaupungin kattavilla keräilylinjoilla 15B (lähtee Pitkäniemestä kello 13.40, koukkaa Ratinan pysäkiltä noin kello 14.15) ja 15A (lähtee Myllypurosta kello 13.55, Ratinan pysäkiltä noin kello 14.30), molemmat AB-vyöhykettä koko matkan.

Lähdemme kävelemään auringon laskiessa, ja jälkimmäisenkin bussin tultua, noin kello 15.00. Tarkista aikataulut lähempänä mahdollisten muutosten varalta! Retken pituus on noin 12 kilometriä ja kesto taukoineen 4-6 tuntia.

Kirskaanniemessä nautimme omista eväistä ja nuotiopiparkakuista. Sitten viime vuoden olen kehitellyt paistomenetelmää, joten oletettavasti maku on tänä vuonna vähemmän hiiltynyt. Pakkas- tai muitakaan olosuhderajoituksia ei ole, sää on pukeutumiskysymys. Varmista kuitenkin: että tauon ajaksi on lämmintä lisävaatetta, ja että valonlähteissäsi riittää virtaa ja tehoa useamman tunnin ajaksi!

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla paula.y.taivaltaja (at) gmail.com tai tekstiviestillä 0400 883 320.