Melontavaellus Ivalojoelle

Aika: 10.-18.6.2023

Tulevan kesän pitkä melontavaellus suuntautuu Ivalojoelle, joka lukeutuu Suomen hienoimpiin melontajokiin. Suunnitelmana on meloa Lismasta Ivaloon noin 135 km. Ajankohtana on kesäkuun puoliväli, tarkemmin 10-18.06.2023. Reitillä on paljon koskia, joiden luokitus on välillä I-III. Vaellukseen osallistuminen edellyttää edellä mainitun koskiluokituksen mukaista melontataitoa. Reitin kuvauksia löytyy luontoon.fi sivuilta: https://www.luontoon.fi/inarinalueenvesireitit/ivalonmatinvesiretkeilyreitti

Vaelluksen lopussa voidaan jatkaa meloen Ivalojoen loppuosuus Inarinjärven Veskoniemen satamaan asti. Tämä pidentää retkiaikaa parilla päivällä ja melontamatkaa noin 25 km. Ennen varsinaista Lisma-Ivalo melontaa voidaan tehdä retki vastavirtaan meloen Lismasta Korsajärvelle ja takaisin (04-10.06). Nämä toteutetaan kiinnostuksen mukaan ja sovitaan tarkemmin osallistujien kesken.

Reitillä majoittuminen tapahtuu teltoissa. Muonitus omin eväin. Voi sopia myös yhteisiä teltta- ja ruokakuntia. Matkat tapahtuu totuttuun tapaan kimppakyydeillä tai omatoimisesti ja kanoottien kuljetuksesta autoilla sovitaan osallistujien kesken. Kanootteja, telttoja ja muita varusteita voi vuokrata yhdistykseltä.

Ilmoittautumiset 15.5. mennessä, jonka jälkeen osallistujien kesken pidetään info-palaveri.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

kimmo.kemppinen ( at ) outlook.com tai 0400-308460