Melontaretki Kokemäenjoen kulttuurimaisemissa 13–15.7.2024

Aika: 13.-15.7.2024
Paikka: Satakunta

Kokemäenjoki on kiehtova retkireitti melojille. Lähdemme tänäkin vuonna väylälle etsimään hienoja luontokokemuksia kaikilla aisteilla. Haiseeko kulttuuri taas muutamassa paikkaa tuhdisti lannalle? Cultura nimittäin tarkoittaa viljelystä. Vieläkö ruisrääkkä on äänessä heinäkuun puolessa välissä? Minkälaisia majavahavaintoja teemme? Etsiikö joku taas näkkiä? 

Lauantaina 13.7. tapaamme viimeistään kymmeneltä lähtöpaikassamme Huittisissa, siirrämme osan autoista reitille eteenpäin, pakkaamme kanoottimme ja melomme Kokemäenjokea sekä Ala-Kauvatsajokea Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon telttailemaan.

Sunnuntaina melomme Kiettareenhaaran kautta Pälpälän uimarannalle. Autojen haun ja kanoottien lastauksen jälkeen siirrymme Ali-Ketolan tilalle mökkimajoitukseen. Mökin hinta noin 270 euroa jaetaan osin kaikkien osallistujien, mutta varsinkin saunojien ja yöpyjien kesken.

Maanantai on optiopäivä, eli voit halutessasi meloa esim. vain viikonlopun ajan. Laitamme päiväeväät valmiiksi ja siirrymme autoilla Harjavallan padon alapuolelle. Melomme Nakkilan kosket, joista lähinnä Arantilankoski on ykkösluokan koski ja muut nivoja.

Retki on keskivaativa jokimelontaretki rauhallisella tahdilla (päivämatkat 15-20 km), ja osallistujilla oletetaan olevan kokemusta vastaavan pituisista reiteistä. Osallistujilla tulee olla uimataito ja kokemusta kanootin kaatumisesta/kaatamisesta ja pelastautumisesta. Kahden ensimmäisen päivän virtapaikat ovat hyvin helppoja tai olemattomia, eikä niihin vaadita koskimelontataitoja. Kolmannen päivän osallistuminen vaatii, että olet joskus harjoitellut esim. Muroleenkoskessa ja/tai oikeata asennetta ja valmistautumista. Voit osallistua avokanootilla tai retkikajakilla. Mahdollisen kanoottivuokraamisen ja kanoottien kuljetukset osallistujat hoitavat itse.

Retkelle tarvitset melontavarusteet, majoitteen sekä omat ruuat ja juomat, jotka pakkaat kanoottiisi. Retkelle otetaan noin kymmenen osallistujaa.  Lisätietoja retkisuunnitelmasta saa viimeistään heinäkuun alussa. Ilmoittautumiset 3.7. mennessä sekä tiedustelut: Johanna Välimäki, valimaki.johanna(at)gmail.com tai 040-7525116.