Etsintä- ja ensiapujaosto eli EEA-jaosto

Uutisia/ muutoksia EEA-jaoston toimintaan liittyen

HUOMIO!

Taivaltajien etsintä- ja ensiapujaosto hakee uutta vastuuhenkilöä etsintätoimintaan. Toivomme sinun olevan mukana jo Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa ja olet kiinnostunut kehittämään myös itseäsi. Vastuuhenkilö toimii yhteyshenkilönä Vapepan ja Taivaltajien välillä ja pitää yllä OHTO-järjestelmässä Taivaltajien jäsenlistaa.
Lisätietoja tästä roolista antaa Reijo Laamanen, reijo_laamanen@kolumbus.fi tai p. 050 5840 932. 

 

 

 

Ensiapuosaaminen hukassa?

 

Tampereen Taivaltajille on tarjolla ensiapukoulutusta vuoden 2023 aikana. Ensiapuasioista vastaa Pasi Paananen, joka toimii myös ensiavun kouluttajana. Ensiapukoulutuksissa opiskellaan ensiksi verkossa ensiavun perusteita.

  • Osaat toimia hätätilanteessa ja saat tietoa hätäilmoitukseen liittyvistä asioista.
  • Osaat auttaa tajutonta kääntämällä hänet kylkiasentoon. Lisäksi osaat toimia tilanteessa, kun autettavalla on vierasesine hengitysteissä.
  • Osaat tunnistaa elottoman ja aloittaa painelu-puhalluselvytyksen. Lisäksi opit käyttämään defibrillaattoria eli sydäniskuria.
  • Osaat tunnistaa sokin oireet ja tyrehdyttää runsaat verenvuodot. Lisäksi opit hoitamaan haavoja ja palovammoja.
  • Osaat tunnistaa erilaisia sairauskohtauksia ja opit antamaan ensiapua autettavalle.

Lähikoulutuksissa harjoitellaan ensiavun käytännön taitoja. Opit toimimaan erilaisten harjoitusten avulla erilaisissa ensiaputilanteissa. Lisäksi käydään läpi mm. nivelvammojen ja murtumien ensiapu sekä erityisesti retkeilyyn liittyviä ensiapuasioita.

 

Ma 20.3.2023 klo 18-21 Hätäensiapu (luonto- ja retkeilypainotteinen), paikka Taivaltajien kerhohuone (Amurinkatu 9, 33230 Tampere).

La 23.9.2023 klo 9-16 Ensiavun peruskurssi (luonto- ja retkeilypainotteinen), paikka Taivalpirtti (Savontie 651, Lempäälä).

Ma 13.11.2023 klo 18-21 Hätäensiapu (luonto- ja retkeilypainotteinen), paikka Taivaltajien kerhohuone (Amurinkatu 9, 33230 Tampere).

 

Koulutuksiin on ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse taivaltajat.ensiapu@gmail.com (viimeistään viikkoa ennen koulutusta). Osallistuvat saavat ohjeet verkkokurssiin ja lähikoulutukseen liittyen ilmoittautumisajan jälkeen.

Kurssimaksu on 20 € (materiaali- ja korttimaksu), maksu suoritetaan paikan päällä kouluttajalle.

 

Terveisin,

Pasi ja Taivaltajien ensiapuväki

JaostovastaavaSähköpostiosoitePuhelinumero 
Susanna Ranta-ahosusanna.r-a@netti.fi040 508 6117 
Pasi Paananentaivaltajat.ensiapu@gmail.com040 5319 648Ensiapu
Reijo Laamanenreijo_laamanen@kolumbus.fi050 5840 932Etsintä

 

Vuosi 2022 toi mukanaan uudistuksen että ensiapu- ja etsintäjaosto löi hynttyyt yhteen, jatkossa toimimme etsintä- ja ensiapujaostona. Näiden kahden jaoston yhdistymisessä on ajatuksena se, että yhdessä pystymme tarjoamaan Taivaltajille monipuolisempaa toimintaa ja tekemään asioita yhdessä.

Etsintä- ja ensiapujaoston vastaavana toimii Susanna Ranta-aho, ensiaputoiminnasta vastaa Pasi Paananen ja etsintätoiminnasta vastaa Reijo Laamanen. Me kaikki kolme toimimme sekä ensiavussa että etsintätoiminnassa eli Vapepassa. Mukaan jaostomme toimintaan ovat kaikki tervetulleita.

Vuoden 2022 aikana tulemme järjestämään sekä ensiapukoulutusta että etsintätoiminnassa tärkeässä roolissa olevaa suunnistuskoulutusta. Lisäksi tulemme järjestämään yhteisharjoituksia, joiden kautta mahdollisesti ensiavun väki pääsee tutustumaan etsintätoimintaan ja päinvastoin. Molemmat taidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Jaostomme kautta pääset helposti mukaan myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaan. Jaostomme koulutuksista lisää Tapahtumat -lehdessä.

 

Etsintä- ja ensiapujaosto kaipaa koko ajan uusia jäseniä!
Jos ensiaputoiminta kiinnostaa tai olet jo ensiaputaitoinen henkilö, ota ihmeessä yhteyttä. Vuosittainen iso ponnistus ea-jaostolle on Pirkan Hölkkä, johon tarvitaan aina useita ensiaputaitoisia henkilöitä huoltopisteille ensiapua antamaan.  

Ja jos sinua kiinnostaa Vapepa -toiminta, ole yhteydessä Reijoon ja tutustu Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun.
 

Susanna Ranta-aho
Jaostovastaava
Pasi Paananen
Ensiapu
Reijo Laamanen
Etsintä

EEA -JAOSTO KOULUTTAA JA OSALLISTUU 2023

   Paikka  Koulutus
Maaliskuu   
Ma20.3.2023 klo 18-21KerhohuoneHätäensiapu
(luonto- ja retkeilypainotteinen, kesto 4 t)
Syyskuu   
La23.9.2023 klo 9-16 TaivalpirttiEnsiavun peruskurssi
(luonto- ja retkeilypainotteinen, kesto 8 t) 
To21.9.2023 klo 18-20KerhohuonePirkan Hölkän EA-valmistautumisilta
Lokakuu   
Su1.10.2023 klo 9-17Pirkan HölkkäPirkan Hölkän ensiapu
To12.10.2023 klo 18-20KerhohuonePirkan Hölkän EA-palauteilta
Marraskuu   
Ma13.11.2023klo 18-21 KerhohuoneHätäensiapu
(luonto- ja retkeilypainotteinen, kesto 4 t)