Pyöräilyjaosto

Helatorstain pyöräretkellä 2007 Kuva: Taina Puha

Jaostovastaava

Matti Rahomäki

Alustava toimintasuunnitelma vuodelle 2023

- Kilometrikisat

- Talvikilometrikisa 1.1.-28.2.2023

- Kilometrikisa 1.5.-30.9.2023

Joukkueemme on ilmoitettu Kilometrikisaan!
Joukkueen tiedot ovat alla.
--------------------------------------------------
Kisa: Kilometrikisa 2023

Joukkueen nimi: Tampereen Taivaltajat ry
Osallistumiskoodi: taivaltaja2023k
--------------------------------------------------

Osallistumiskoodilla joukkueesi jäsenet voivat osallistua kisaan mukaan, joten jaa tämä koodi joukkueellesi. Koodia kysytään osallistumisen yhteydessä.

Joukkueeseen voi liittyä osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä tai tarvitset ohjeita, lue ensin tämä:
http://www.kilometrikisa.fi/faq/
 

 

- Helatorstain pyöräretki 18.-21.5.2023

 

Lauantaina 10.6.2023 Retkelle -päivänä Leppoisa pyöräretki Taivalpirtille.

Tampereen Taivaltajat järjestää Suomen Ladun Retkelle -päivien yhtenä tapahtumana retkipyöräilyn Taivalpirtille Kangasalan kautta. Lähtö on lauantaina 10.6. klo 10.00 Sampolan edestä Sammonkatu 2. Matkaa kertyy Taivalpirtille noin 30 km. Alkumatka on päällystettyä tietä, mutta loppu on hiekkatietä. Perillä Taivalpirtillä syödään omia eväitä, pelaillaan pihapelejä, katsellaan ympäristön luontoa ja seurustellaan. Mahdollisuus uimapukusaunaan. Saunajuomana on tarjolla vettä ja mehua. Noin klo 18 retkeä jatketaan Savontien kautta Ideaparkin suuntaan, ellei halua majoittua omassa teltassaan. Paluumatka on noin 25 km (mahdollisuus tulla myös suoraan noin 15 km).

Retki on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat viettää päivää leppoisasti pyöräillen. Varustaudu omin eväin, muista myös juoma. Kypärä on oltava retkellä ajon aikana päässä. Muu varustus sään mukainen. Retken vetäjänä on Matti Rahomäki.puh 050 572 3531, sähköposti mattirahomaki at gmail.com

 

Leppoisat pyöräretket 

Lähtöpaikka Sampolan edestä klo 10 seuraavina lauantaipäivinä. 

Päivämäärät 27.5.; (10.6.); 17.6.; 8.7.; 29.7.; ja 19.8.

Retkistä tarkemmin kotisivulla viimeistään viikkoa ennen kutakin retkeä. Matkat ovat 30 - 50 km

 

Pyöräretki suunnitteilla viikolle 29 (17.-23.7.) Hämeen latualueen yhteiseen viikonloppuun la-su 22.-23.07.2023 Lopen Samoojien Kalamajalle.

 

Viikonlopun lisätiedot ja ilmoittautuminen. 

Pyöräretkelle 
Jos olet kiinnostunut lähteä myös pyöräretkelle, niin ota yhteyttä tämän sivun  lomakkeella (Heinäkuun pyöräretki 17.-23.7.2023).

Tarkemmat tiedot päivitetään tänne retkestä, reitistä, sekä yöpymisistä.
 

 

Huom!
Saat lähetettyä pyöräilyjaostolle viestiä yhteydenottolomakkeen kautta

Yhteydenottolomake


YHTEYDENOTTOLOMAKE

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Ethän ole robotti? Kirjoita yhteenlaskun vastaus alle.

viisi + kolme =

PYÖRÄILYÄ 2022

Tampereen Taivaltajien pyöräilyjaoston vastaava Matti Rahomäki

Kilometrikisat ovat pyöräilyyn aktivoiva ja osallistujille maksuton ja sen järjestää Pyöräilykuntien verkosto ry. Osallistujille arvotaan palkintoja. Taivaltajilla on joukkue tehosarjassa (urheiluseurat yms.)

- Talvikilometrikisa 2022 (1.1.-28.2.)

Kilometrikisa 2022 (1.5.-22.9.2022) Minuuttikisassa olleet menestyivät niin hyvin ja saivat kapteeniltaan paikkarasialla ja monoimityökalulla varustetun vyölaukun tuleviin pyöräilyihin.

Johdatus maastopyöräilyyn -kurssi (Taivaltajat, Petteri Pyrrö)

Ilmoittautuminen https://forms.gle/jM1pvNmqp1ruMcFn9

Ohjelma
* torstai 21.4 klo 18–19, Taivaltajien Kerhohuone, Amurinkatu 9 (Osoite muuttunut mutta paikka entinen, eli käynti Suokadun puolelta katutasossa): johdanto (tiedostona)
1. harjoitus: torstai 5.5. klo 18, Kauppi Sports Center: tutustuminen pyörään ja maastolenkki
2. harjoitus perjantai 13.5. klo 17.30  Tohlopin Epilänharjun uimaranta, joka on Tohlopin kolmesta uimarannasta se pohjoisin matonpesupaikan luona oleva uimaranta (ks kuva, paikka merkitty tähdellä). Kartta
- ei vaadi aiempaa maastopyöräilykokemusta

Retkilenkit (Pekka Lylykorpi)

- parillisten viikkojen sunnuntaisin 24.4.–28.8. Mustanlahden satamasta klo 10
- Pekka koordinoi ja hankkii vetäjät kullekin retkelle
- vanhoilla spekseillä eli kaikille avoimia, pituus vaihtelee kevään ensiretk(i)en 40-60 km taipaleesta myöhempien retkien 60-90 km (joskus yli 100 km) mittaan ja keskinopeus max. 20 km/h. Lyhyempää reissua haluaville mahdollisuus oikaisuun. Kunkin retkilenkin suunnitelma täsmentyy myöhemmin

Helatorstairetki 26.5. – 29.5.2022 (Suunnittelu Pekka Lylykorpi)

- Toteutetiin jo kaksi kertaa pandemian vuoksi peruttuna itäisen Satakunnan kiertona
- omahuoltoinen Tampereelta Tampereelle
- sisämajoitukset, aamupala ja illallinen sisältyvät pakettihintaan (165 €/hlö)
- päivämatkat 60–80 km, kaikkiaan n. 280 km
- osallistujamäärä 12

LISÄTIETOA

Heinäkuinen Länsirannikon pyöräretki (Taivaltajat, Matti Rahomäki)

Pyöräretki on ajalle la 9.7. - to 14.7 (Paluu Tampereelle 15.7.) Reitti Kokkolasta rannikkon tuntumassa Hailuotoon ja Ouluun. Retkellä on sisämajoitukset viidessä paikassa, joista kolmessa on myös aamiainen. 

Reitti: Kokkola-Kalajoki-Pyhäjoki-Siikajoki-Kempele-Hailuoto-Oulu.
Lähtö on yöjunalla 9.7. Tampereelta klo 2:30 ja saapuminen Kokkolaan klo 5:48.
Paluu torstaina 14.7. Oulusta klo 20:55 lähtevällä junalla, mikä saapuu Tampereelle perjantaina klo 02:59. Retken osallistujamäärä maksimi on 8 henkilöä.

Retkellä kertyy arviolta 370 - 400 km pyöräilyä, riippuen tietyistä valinnoista retken aikana. Pisin päivämatka on lauantaina 9.7. noin 88 km.


Retken osallistujakiintiö on täyttynyt. Voit tiedustella mahdollista peruutus paikkaa sivun lomakkeella.
 

Ilmoittautuneille toimitetaan tarkempi matkaohjelma reittikuvauksineen.

Muista tarkistaa ennen matkaa, että henkilökohtainen matkavakuutuksesi on voimassa.

 

Leppoisat pyöräretket (Taivaltajat, Matti Rahomäki)

- kerran kuussa lauantaisin klo 10 Mustanlahden satamasta (30.4.; 14.5.; 11.6.; 23.7.; 20.8.)
- leppoisia n. 25–45 km retkiä hitaalla tempolla, soveltuvat myös perheille
- kunkin retken suunnitelma täsmentyy myöhemmin

Pyöräilyviikko (Ekokumppanit?)

- ajankohta vielä auki (aiemmin, ennen pandemiaa, toukokuussa)
- mahdollinen joihinkin tapahtumiin osallistuminen ja/tai niiden organisointi

Tiedottaminen

- Tapo tiedottaa omia kanaviaan pitkin (erityisesti FB ja www)
- Taivaltajat Tapahtumat -lehden, FB:n ja www:n kautta


Vuoden 2021 pyöräilyjä

 

Talvikilometrikisa 2021 (1.1.-28.2.)

Joukkueemme (5 henkilöä) osallistui Tehosarjaan ja oli
kilometrikisassa III (28 joukkuetta) ja minuuttikisassa II (17 joukkuetta)

RETKILENKIT 2021


Tapon ja Tampereen Taivaltajien retkilenkit starttaavat parillisten viikkojen sunnuntaina klo 10 Mustanlahden satamasta. Avin tulkinnan mukaan tällainen toiminta on ryhmäliikuntaa ja näitä voidaan järjestää nykyisessä pandemiatilanteessa. Varaa mukaan myös maski! Retkien pituudet ovat yleensä n. 60–80 km (paitsi 4.7. 100 km) ja keskinopeus leppoisa eli maksimissaan 20 km/h. Useimmilla retkillä on myös mahdollisuus lyhyempään versioon. Taukoja pidetään kahvittelun ja mielenkiintoisten kohteiden merkeissä. Retkillä käytämme kypärää ja pyöräksi sopii tavallinen vaihdepyörä (hybridi, cyclo tms. ja asfalttireissuilla myös maantiepyörä). Retkilenkit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia eikä niille tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Alustava aikataulu ja kohteet:

Su 25.4. 40 km Retkilenkki tehty hyytävissä olosuhteissa kahdeksan sitkeän sissin ja sissittären voimin Pirkkalan kirkkolaavulle ja lintutornille.

Su 9.5. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta klo 10. Alkumatka Tampellan alueen kautta Tammerkosken alajuoksulle. Reitti jatkuu Nekalantie, Sotilaankatu, Santaharjuntie, Juvankatu, Kangasalantie, Vehmainen, Ilkko, Lentola, Kangasalatalo. Kangasalan kulttuuripyöräilyn n. 17 km:n reitti: Kangasalatalo - Lepokoti - Kangasalapirtti - Terveyskeskus - Herttuala - Tiihala - Mobilia (kahvitauko) - Pohtiolampi - Kuohunharju - Kangasalatalo.  Reitistä on Citynomandissa karttan lisäksi selostus, jota voimme kuunnella, jos ehdimme pitää pikkutaukoja. Paluumatka Lentolan, Vatialan, Nattarin ja Leinolan kautta Linnainmaalle, josta hiekkaisia ulkoiluteitä kohti Kissanmaata ja edelleen Kaupin ja Petsamon kautta takaisin lähtöpaikkaan. Matti Rahomäki vetää ja reissun pituus noin 65 km. Mukana 15 osallistujaa.

Su 23.5. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan vanhaa kolmostietä kohti Valkeakosken Metsäkansaa, jossa auditoimme Metsäkansan Spa:n (https://suomaa.com/ajankohtaista/) soveltuvuuden pyöräilijöille. Tälläkin retkellä hinta-/laatusuhde on kohdallaan, sillä Spa tarjoaa meille ilmaiseksi mm. saunaa eri muodoissa, turvehoitoa, kylmä- ja kuumavesialtaita (uima-asu mukaan!) sekä muuta mukavaa ja syömiset. Paluu on Lipontien kautta (n. 5 km soratiepätkä) Lempäälään ja edelleen Tampereelle. Retken pituus on 80 km ja lyhyempää lenkkiä haluavat voivat palata paikallisjunalla Viialan asemalta, jolloin matkaa tulee 50 km. Vetäjinä Jyrki Nurmilahti ja Pekka Lylykorpi.

Matkaan lähti 10 polkijaa. Katso JL:n kuvakertomus Taivaltajien facebookista.

Su 6.6. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan Kämmenniemeen, meno Kaupin-Niihaman jne. kautta Aitoniemen rantoja pääosin hiekkateitä, paluu päällystettyjä reittejä pitkin. Kahvitauko puolimatkassa Aunessillan kahvilassa. Matkaa tulee n.  70 km. Retken vetäjänä Timo Virtanen. Tervetuloa mukaan.

Su 20.6. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta suuntautuu Kurun vanhaa tietä Vikelän myllylle Mutalaan ja osin samaa tietä takaisin Kyrönlahden St1:lle tauolle. Paluu Karhen kautta Mutalaan, josta tuloreittiä takaisin Mustalahteen. Hyväkuntoista hiekkatietä on matkalla vähän alle 20km. Hiekkatieosuus on mahdollisuus kokonaan kiertää tai paremminkin oikaista suoraan taukopaikkaan. Kaikkiaan matkaa tulee reilu 80km ja vetäjänä on Jyrki Nurmilahti. Tervetuloa mukaan.

Su 4.7. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta suunnataan Iso-Röyhiön kyläpuodille. Käymme myös Iso-Röyhiön kyläkeskuksessa, jonne kaupalta on matkaa n. kaksi kilometriä hyväkuntoista hiekkatietä. Poljemme reittiä Ylöjärvi-Pinsiö-Mahnala-Hämeenkyrö-Viljakkala-Ylöjärvi. Viljakkalasta voi myös kääntyä takaisin Ylöjärvelle, jos ei halua/jaksa polkea kyläpuodille, jonne Viljakkalan keskustasta on matkaa reilu 10 km ja sieltä paluu samaa tietä Viljakkalan keskustaan. Mahdollisia taukopaikkoja reitillä on runsaasti; Pinsiön kioski, Yrjölän Marjatila, SEO Viljakkala, Kulta Casino ja Kyläpuoti. Reitin kokonaispituus on n.  100 km. Vetäjänä polkee Jyrki Nurmilahti. Tervetuloa mukaan.

Su 18.7. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta ajellaan Saarikyliin Kangasalle. Matkaa tulee n. 80 km josta n. 15 km hiekkateitä. Kahvitauko puolimatkassa Haaviston tilalla Saarikylissä. Retken vetäjänä Timo Virtanen. Tervetuloa mukaan.

Su 1.8. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta suuntautuu Suupan kautta lentokentän tietä Nurmeen ja sieltä edelleen kahvittelemaan Anian kyläkahvilaan. Ennen Nurmea on mahdollisuus oikaista Säijään. Paluu on Rajasalmen sillan yli ja siitä edelleen Mustalahteen. Reitti on kokonaan päällystetty ja reilut puolet matkasta pyörätietä. Retken kokonaispituus on n. 60km tai Säijän oikaisun kautta n. 50km. Vetäjänä Mika Virtanen

Su 15.8. klo 10 retkilenkki Mustalahdesta pyöräilemme Suoraman kautta Taivalpirtille, jossa  nokipannukahvit. Pois tullaan Matinlahdentien kautta. Reitistä noin puolet on päällystettyä tietä ja muu hiekka/sorapintaista ja pari km polkua. Retken pituus noin noin 55 km. Vetäjänä Matti Rahomäki.

Su 29.8. klo 10 retkikauden päätös Mustalahdesta perinteiseen tapaan Teiskon Viinitilalle Kämmenniemeen. Perillä voimme tutustua talon antimiin ja ostaakin niitä. Innokkaammille on mennessä tarjolla Viitapohjan kierto ja muille suora versio. Reitti on tilan pihatietä lukuun ottamatta kestopäällystetty ja kilometrejä kertyy valinnasta riippuen reilu 60 tai vajaa 80. Vetäjänä on Pekka Lylykorpi.

 

Muuta toimintaa

 

Kilometrikisa 2021 1.5.-22.9.2021 

Pyöräretki Kemiönsaareen 12.-16.7.2021

Viikonlopun helppo maastopyöräretki lauantaina 11.9.2021. Matkalla sienien keräilyä ja tunnistusta.

 

 

23.5.2021 Toinen Hollon mutkan vanhoista rautatiesilloista Lempäälessä on osana kevyen liikenteen reittiä. Kuva: Jyrki Lipponen
6.6.2021 Timo Virtanen antoi ohjeita retkelle, joka suuntautui Liutun Maalaistalon kahvilaan. Kuva: Jyrki Lipponen
20.6.2021 Jyrki Nurmilahti vei meidät Vikelän tuulimyllylle Ylöjärvellä. Kuva: Jyrki Lipponen
20.6.2021 Jyrki Nurmilahden vetämällä retkilenkillä pääsimme poikkeamaan Ylöjärvellä Heikkilän tilan vanhassa asuinrakennuksessa. Meille kertoi talon historiasta Sirpa Heikkilä. Kuva: Jyki Lipponen
4.7.2021 Hämeenkyrön Heinijärven Kukkokupillasta kahvitauon jälkeen matka jatkui. Kuva: Jyrki Lipponen
4.7.2021 Tässä tutustutaan Luhalahden vanhaan myllyyn, jossa toimii kesäkahvila ja kirpputori. Kuva: Jyrki Lipponen
1.8.2021 Retkilenkillä sade sattui juuri sopivasti ja pääsimme Rajaslmen tuvan katokseen suojaan. Kuva: Matti Rahomäki
29.8.2021 Kesän viimeinen retki suuntautui Teiskon Viinitilalle nauttimaan talon antimista. Kuva: Jyrki Lipponen

Kilometrikisaan mukaan ahkeria polkijoita

 

Joukkueen nimi: Tampereen Taivaltajat ry

Osallistumiskoodi: TaTa2021
--------------------------------------------------
Koodia kysytään osallistumisen yhteydessä.

Joukkueeseen voi liittyä osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Mikäli mieleesi tulee kysymyksiä tai tarvitset ohjeita, lue ensin tämä:
http://www.kilometrikisa.fi/faq/

Talvikilometrikisa 2021 (1.1.-28.2.)

Joukkueemme (5 henkilöä) osallistui Tehosarjaan ja oli
kilometrikisassa III (28 joukkuetta) ja minuuttikisassa II (17 joukkuetta)

Helatorstaipyöräily 21.5.2009. Tauko Sorilassa. Kuva: Matti Rahomäki
PDF-tiedostoJohdanto_maastopyöräilyyn_04-2022.pdf (2.7 MB)
Johdatus maastopyöräilyyn -kurssin 21.4.2022 JOHDANTO/Petteri Pyrrö
Kartta.png (1006 kB)
Johdatus maastopyöräilyyn -kurssin 2. harjoituksen kokoontumispaikka 13.5.