Ruskavaellukseen ilmoittautuminen

Huom. Sivun alaosassa on yleistä tietoa vuoden 2022 ruskaretkestä.

Ruskaretki 2022

Tänä vuonna yhdistyksemme ruskaretki tehdään Sallan uuteen kansallispuistoon tai Tuntsan erämaa-alueelle. Kuljemme yöjunalla pohjoiseen perjantai-iltana 9.9.2022. Paluu on varhain sunnuntaiaamuna 18.9. Tämänhetkinen suunnitelma on, että bussi ajaa lauantaina Kemijärveltä Sallatunturin alueelle, ja sieltä edelleen Naruskantietä poroerotukselle lähelle Tuntsan pirttiä (jos syksyn kelit ja tieolosuhteet ovat normaalit). Paluumatkalle vaeltajat otetaan kyytiin samalta reitiltä la 17.9, ja niille, jotka vaeltavat lauantaihin saakka, varataan mahdollisuus peseytyä sekä syödä Sallan tunturikeskuksessa ennen kuin bussi jatkaa Kemijärvelle. Karttoja ja reittitietoja löytyy näistä: https://www.luontoon.fi/tuntsa sekä https://www.luontoon.fi/salla.

Retken hinta on omakustannehinta sisältäen vain bussi- ja junamatkat (makuupaikat), ja se riippuu osallistujien määrästä, mutta yhdistys tukee retkeä niin, että retki maksaa osallistujille korkeintaan 200 euroa. Ryhmien vetäjille (vähintään kolmen hengen vaellusryhmä) on luvassa porkkanana 30 eurolla alennettu hinta. Jos olisit kiinnostunut toimimaan uutena ryhmän vetäjänä, niin otathan ajoissa yhteyttä. Ensikertalaiselle ryhmänvetäjälle voidaan esimerkiksi valikoida mukaan kokeneita vaeltajia ja siten helpottaa ryhtymistä tähän tehtävään. Ryhmäjako pyritään tekemään ennen infopalaveria.

Voit lukea ruskaretken yleisistä periaatteista ja vuoden 2021 järjestelyistä Taivaltajien nettisivuilta, retkeilyjaoston osioista http://taivaltajat.sporttisaitti.com/jaostojen-toimintaa/retkeilyjaosto/. Sivuilta löytyy myös varusteluettelo. Ainakin Sallan tunturikeskuksen lähellä olevat reitit ovat yleisesti ottaen hyvin merkittyjä, mutta kartanlukutaitoa on silti hyvä olla jokaisessa ryhmässä. Maastovaelluksen sijaan voit myös omatoimisesti käyttää alueen majoituspalveluita hyväksesi ja tehdä päiväretkiä lähiympäristöön.

Ilmoittautuminen retkelle alkaa 20.5 ja ilmoittautuminen tapahtuu yhdistyksen kotisivuilla olevasta linkistä. Maksamalla ilmoittautumisen yhteydessä ennakkomaksun 80,- euroa (jota ei palauteta) Tampereen Taivaltajien tilille FI 6441 0800 1036 6881 varmistat paikan retkelle. Kirjaathan maksuun viestikenttään ruska / maksamiesi henkilöiden nimet. Ilmoittautuminen päättyy 31.7. Jälki-ilmoittautumisia ruskavaellukselle ei oteta vastaan, ellei paikkoja ole vapautunut esim. perumisten takia. Jos ennakkomaksun maksanut ja ilmoittautunut peruu matkansa 11.8. jälkeen, joutuu hän maksamaan koko matkan hinnan. Sairastumisen varalta kannattaa ottaa vakuutus. Matka on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille, mutta mikäli paikkoja on vapaana, myös muita Suomen Ladun jäseniä otetaan omakustannehinnalla mukaan.

Retken infopalaveri järjestetään 11.8 Kerhohuoneella klo 17:30. Infopalaverissa käydään ensin läpi kaikille yhteiset asiat ja sen jälkeen ryhmät voivat jäädä suunnittelemaan retkeään.

Tiedustelut: Johanna Välimäki, puh. 040-7525116 ja sähköposti valimaki.johanna@gmail.com tai Ilkka Sillanpää, puh. 040-7267022 ja sähköposti sillanpaa.ilkka@gmail.com. Mikäli haluat yleisesti keskustella vaellukselle valmistautumisesta, varusteista yms. voit myös ottaa yhteyttä Paula Yli-Urpoon, puh. 0400883320 ja sähköposti paulayliurpo@gmail.com