Ruskavaellukseen ilmoittautuminen

Täyttämällä lomakkeen tiedot sitoudut Tampereen Taivaltajat ry:n vuoden 2024 ruskaretken matkaehtoihin (Ruskaretken matkaehdot). Lopuksi paina "Lähetä" painiketta.

Ilmoittautuminen per osallistuja. Saat ilmoittautumisestasi heti sähköpostia ja ellei sitä tule, ota yhteyttä Johannaan. 

Ilmoittautumisen jälkeen aikavälillä 15-30.6.2024, viimeistään 4.7. maksetaan ennakkomaksu (joka kattaa VR:n maksut). Lisätietoja maksuista sekä matkaehdoista sivulla Ruskaretken matkaehdot

Sivun alaosassa on yleistä tietoa vuoden 2024 ruskaretkestä. Vasemman reunan valikoista löytyy lisätietoja, niiden yksityiskohdat päivittyvät kesän aikana vastaamaan tämän vuoden retkeä.

Ilmoittautujan tiedot

*
*
*

On tärkeää, että vastaat myös seuraaviin kysymyksiin, jotta saamme vaellusryhmät muodostettua.

Aikaisempi vaelluskokemukseksi ( 1 kerta = n. 1 viikko )

Voitko toimia ryhmänvetäjänä? Valitse tämä myös, jos ole suunnittelemassa päiväretkiä majoituksesta käsin, mutta ryhmääsi mahtuisi ulkopuolisiakin.

Onko sinulla oma ryhmä?

Kuvaile teltta- ja ruokakuntatoiveesi ja -valmiutesi vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Emme silti takaa, että sopivat teltta- ja ruokakunnat löytyvät ruskaretkityöryhmän toimesta. Sinun tulee myös varautua hankkimaan itsellesi oma teltta ja keitin esim. vuokraamalla. Jos teltta- ja ruokailuasiat ovat jo selviä, kerrothan senkin lyhyesti.

Ajattelitko nukkua yksin omassa tai vuokraamassasi teltassa?
Onko sinulla saatavilla teltta, johon mahtuisi useampia ja jos, niin monenko hengen teltta?
Oletko toistaiseksi vailla telttaa ja telttakaveria?
Oletko ajatellut olla oma ruokakuntasi, vai toivotko osallistuvasi johonkin ruokakuntaan? 

Retkeilyjaosto / vaellustyöryhmä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Ruskaretki 2024

 

Ivalojoen rantatöyräät ovat kullalla rikastetut ja rannat huokuvat historiaa. Jokena Ivalojoki on huikea kanjoni, jota nyt vuoden 2024 ruskaretkellä pääsee katselemaan. Otatko vaskoolin mukaan vai riittääkö rinkassasi painoa ilmankin – kultahan on painavaa… Uskomme, että retki tarjoaa rahassa mittaamattomia elämyksiä kaikille osallistujille, joten joko tänä vuonna olisi sinunkin vuorosi lähteä mukaan?

Perjantai-illan yöjuna lähtee klo 23.59 Tampereelta 6.9. ja paluujuna sunnuntaina 15.9. on klo 7.13 Tampereella. Linja-auto ajaa Kolarin rautatieasemalta (Kolari oli huomattavasti halvempi vaihtoehto) Sodankylän ja Kiilopään kautta Pahaojalle (pieni varaus tien kunnosta) ja Kutturaan, ja tarvittaessa myös Saariselälle. Paluukyydit bussilla vastaavasti lauantaina 14.9. Kevyemmän retken tekeville on hyvinä vaihtoehtoina alueen varaustupien käyttö, omat kulkemiset taksilla, ja/tai Kiilopään/Kakslauttasen/Saariselän mökkimajoitukset ja päiväretket.

Matkan hinta sisältää vain bussi- ja junamatkat (makuupaikat). Hinta on todennäköisesti noin 235 (-250) euroa, lopullinen omakustannehinta selviää, kun kaikki ovat ilmoittautuneet. VR:n hinnoittelu on hieman nostanut retken hintaa edellisvuosista. Ryhmien vetäjille (vähintään kolmen hengen ”avoin” vaellusryhmä) on luvassa porkkanana 30 eurolla alennettu hinta. Jos olisit kiinnostunut toimimaan uutena ryhmän vetäjänä, niin otathan ajoissa yhteyttä.

Sitova ilmoittautuminen alkaa 1.6. ja HUOM. päättyy jo 4.7. Ilmoittautuminen tapahtuu Taivaltajien nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Jälki-ilmoittautumisia ei retkelle voida ottaa muuta kuin peruutuspaikoille. Matka- ja maksuehdot löytyvät myös netistä.

Retken infopalaveri järjestetään torstaina 15.8. Kerhohuoneella klo 17:30. Infopalaverissa käydään ensin läpi ryhmien kokoonpano ja kaikille yhteiset asiat, ja sen jälkeen ryhmät voivat jäädä paikalle suunnittelemaan retkeään. Varsinkin ensimmäistä kertaa osallistuvien toivotaan tulevan paikan päälle. Vaellusryhmiin jako tehdään ennen infopalaveria. Mökkimajoitusryhmät muodostetaan omatoimisesti, mutta kiinnostuneita voi kysellä esimerkiksi retkeilyn sähköpostilistalla.

Ivalojoella lauantaiaamuun saakka retkeileville on varattu siviilikassien säilytys viikoksi sekä peseytymis- ja ruokailumahdollisuus Kiilopäällä retken jälkeen.

Voit tutustua Taivaltajien ruskaretken periaatteisiin ja mm. varusteluetteloon Taivaltajien nettisivuilta, retkeilyjaoston osioista. Sivut päivittyvät viimeistään infopalaveriin mennessä. Muista aloittaa retkitaitojen harjoittelu ja kunnon kohentaminen ajoissa, ja erityisesti laita vaelluskenkäsi pian liikkeelle. Pohjien liimaukset hapertuvat ajan myötä, ja se selviää yleensä ensimmäisten 10 kilometrin aikana käyttötauon jälkeen!

Tiedustelut: Johanna Välimäki, puh. 040-7525116, valimaki.johanna@gmail.com tai Ilkka Sillanpää, puh. 040-7267022, sillanpaa.ilkka@gmail.com

Mikäli haluat yleisesti keskustella vaellukselle valmistautumisesta, varusteista yms. voit myös ottaa yhteyttä Paula Yli-Urpoon, puh. 0400883320 ja sähköposti paula.y.taivaltaja@gmail.com