Ruskavaellukseen ilmoittautuminen

Tampereen Taivaltajat ry:n vuoden 2023 ruskavaellukseen ilmoittautuminen

Täytä lomakkeen tiedot ja lopuksi paina "Lähetä" painiketta.

Huom. 5.6.2023 tilanne on 43/44 ilmoittautunutta, eli yksi paikka on jäljellä. Niidenkin jälkeen lomake sallii ilmoittautumiset, mutta ne ovat varapaikoille. Kahden henkilön kanssa on ollut puhetta pelkistä bussimatkoista, ja he mahtuvat joka tapauksessa mukaan.

Huom. Ilmoittautuminen per osallistuja. Saat ilmoittautumisestasi heti sähköpostia ja ellei sitä tule, ota yhteyttä Johannaan. Huomaa myös, että Johanna ei ole tavoitettavissa 10-18.6. Ivalojoen retken takia.

Huom. Sivun alaosassa on yleistä tietoa vuoden 2023 ruskaretkestä.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan heti 130 euron etumaksu (jota ei palauteta) Tampereen Taivaltajat ry:n tilille FI64 4108 0010 3668 81 (viestikenttään Ruska/nimet, joiden etumaksun on maksanut).

Ilmoittautujan tiedot

*
*
*

On tärkeää, että vastaat myös seuraaviin kysymyksiin, jotta saamme vaellusryhmät muodostettua.

Aikaisempi vaelluskokemukseksi ( 1 kerta = n. 1 viikko )

Voitko toimia ryhmänvetäjänä? Valitse tämä myös, jos ole suunnittelemassa päiväretkiä majoituksesta käsin, mutta ryhmääsi mahtuisi ulkopuolisiakin.

Onko sinulla oma ryhmä?

Kuvaile teltta- ja ruokakuntatoiveesi ja -valmiutesi vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Emme silti takaa, että sopivat teltta- ja ruokakunnat löytyvät ruskaretkityöryhmän toimesta. Sinun tulee myös varautua hankkimaan itsellesi oma teltta ja keitin esim. vuokraamalla. Jos teltta- ja ruokailuasiat ovat jo selviä, kerrothan senkin lyhyesti.

Ajattelitko nukkua yksin omassa tai vuokraamassasi teltassa?
Onko sinulla saatavilla teltta, johon mahtuisi useampia ja jos, niin monenko hengen teltta?
Oletko toistaiseksi vailla telttaa ja telttakaveria?
Oletko ajatellut olla oma ruokakuntasi, vai toivotko osallistuvasi johonkin ruokakuntaan? 

Retkeilyjaosto / vaellustyöryhmä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Ruskaretki 2023

Onko tämä sinunkin huippuretkesi? Vuoden 2023 ruskavaelluksemme suuntautuu Kilpisjärvelle ja lähialueille (Norja, Ruotsi) viikolla 36. Perjantai-illan yöjuna lähtee klo 23.59 Tampereelta 1.9. ja paluujuna sunnuntaina 10.9. on klo 7.13 Tampereella. Linja-auto ajaa Kolarin rautatieasemalta Kilpisjärvelle ja edelleen Rostadaleniin Norjan puolelle, paluukyyti Kolariin lähtee pelkästään Kilpisjärveltä lauantaina iltapäivällä 9.9. Ryhmät voivat jäädä bussikyydin matkasta esim. Ropilla (välitunturit), Kilpisjärvellä, hieman Norjan puolella (Lossujärven suunta) tai Rostadalenin leirintäalueen tienoilla. Huomaathan, että käsivarren ja naapurimaidemme tunturialueet ovat haastavampia ja kylmempiä vaellusalueita, sää vaihtelee nopeasti ja puusto ei anna tuulen suojaa. Varusteisiin ja retkitaitoihin pitää siis satsata. Kevyemmän retken tekeville on hyvinä vaihtoehtoina alueen varaustupien käyttö, Malla-laivan kyyti kohti kolmen valtakunnan rajaa, ja/tai Kilpisjärven mökkimajoitukset ja päiväretket esim. Saanalle.

Matkan hinta sisältää vain bussi- ja junamatkat (makuupaikat). Hinta on todennäköisesti 180–190 euroa, mutta yhdistyksen tukemaa hintakattoa ei tänä vuonna ole. Lopullinen omakustannehinta selviää, kun kaikki ovat ilmoittautuneet. Ryhmien vetäjille (vähintään kolmen hengen ”avoin” vaellusryhmä) on luvassa porkkanana 30 eurolla alennettu hinta. Jos olisit kiinnostunut toimimaan uutena ryhmän vetäjänä, niin otathan ajoissa yhteyttä.

Matka on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksemme jäsenille. Retkelle voidaan ottaa mukaan rajoitetusti, ennen ilmoittautumista erikseen sopien, myös muiden Suomen Ladun jäsenyhdistysten jäseniä, ja heidän hintansa on omakustannehinta korotettuna 20 eurolla.

Sitova ilmoittautuminen alkaa toukokuun lehden ilmestyessä ja HUOM. päättyy jo 1.7. Jälki-ilmoittautumisia ei retkelle voida ottaa muuta kuin peruutuspaikoille.

Huom: Niiden ilmoittautuneiden, joiden ennakkomaksu tapahtuu vasta muutama päivä juhannuksen jälkeen, tulee tarvittaessa todistaa maksunsa sähköisesti (kuvakaappaus, kuitti tms.) Johannalle maksuliikenteen mahdollisten viiveiden takia. 1.7. ennakkomaksut tulee olla maksettuina.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan heti 130 euron etumaksu (jota ei palauteta) Tampereen Taivaltajat ry:n tilille FI64 4108 0010 3668 81 (viestikenttään Ruska/nimet, joiden etumaksun on maksanut). Loppumaksu tulee maksaa viimeistään syyskuun alussa. Jos ennakkomaksun maksanut ja ilmoittautunut peruu matkansa 1.8. jälkeen, joutuu hän maksamaan koko matkan hinnan. Maksukäytäntömme ovat hieman muuttuneet VR:n tiukentuneiden maksukäytäntöjen takia. Suosittelemme oman matkavakuutuksen ottamista, jolloin esim. sairastapauksessa matkavakuutus voi ehdoista riippuen korvata osallistujalle matkan hinnan.

Vaellusryhmiin jako tehdään heinäkuun aikana mm. ilmoittautumislomakkeen perusteella. Mökkimajoitusryhmät muodostetaan omatoimisesti, mutta kiinnostuneita voi kysellä esimerkiksi retkeilyn sähköpostilistalla. Retken infopalaveri järjestetään maanantaina 7.8. Kerhohuoneella klo 17:30. Infopalaverissa käydään ensin läpi ryhmien kokoonpano ja kaikille yhteiset asiat, ja sen jälkeen ryhmät voivat jäädä paikalle suunnittelemaan retkeään.

Tänä vuonna ei järjestetä yleistä peseytymismahdollisuutta tai ruokailua paluupäivänä 9.9. Kilpisjärvellä, vaan ryhmät huolehtivat itse siviilikassien säilytyksestä ja itsensä huollosta retken jälkeen. Esimerkiksi Kilpisjärven retkeilymaja tarjoaa näitä palveluita, mutta näillä sesonkiviikoilla kysyntää on todella paljon – tee varauksesi siis ajoissa!

Voit tutustua Taivaltajien ruskaretken periaatteisiin ja mm. varusteluetteloon Taivaltajien nettisivuilta, retkeilyjaoston osioista (mm. https://taivaltajat.sporttisaitti.com/jaostojen-toimintaa/retkeilyjaosto/yleisia-ohjeita-ruskaretkelle/ ja kuluvan vuoden ohjesivu). Sivut päivittyvät viimeistään infopalaveriin mennessä. Muista aloittaa retkitaitojen harjoittelu ja kunnon kohentaminen ajoissa, ja erityisesti laita vaelluskenkäsi pian liikkeelle. Pohjien liimaukset hapertuvat ajan myötä, ja se selviää yleensä ensimmäisten 10 kilometrin aikana käyttötauon jälkeen!

Tiedustelut: Johanna Välimäki, puh. 040-7525116, valimaki.johanna@gmail.com tai Ilkka Sillanpää, puh. 040-7267022, sillanpaa.ilkka@gmail.com

Mikäli haluat yleisesti keskustella vaellukselle valmistautumisesta, varusteista yms. voit myös ottaa yhteyttä Paula Yli-Urpoon, puh. 0400883320 ja sähköposti paulayliurpo@gmail.com